Groeipotentie niet oneindig

Chinese varkensimport breekt alle records

18 Februari 2016 - Redactie Boerenbusiness

De Chinese varkensimport is nooit hoger geweest dan in 2015. Vorig jaar importeerden de Aziaten maar liefst 38 procent meer dan het jaar daarvoor. De totale invoer steeg daarmee naar een recordhoogte van ruim 778.000 ton, dit meldt The Pig Site. 

70 procent van de import was afkomstig uit de EU

Vooral in december was de import spectaculair hoog. Zo steeg de invoer 20 procent ten opzichte van december 2014. Ongeveer 70 procent van al het varkensvlees wat de Chinezen importeerden, was afkomstig uit de EU. De totale hoeveelheid kwam hiermee uit op ruim 580.000 ton. Vooral de Duitsers zijn succesvol op de Chinese markt, ongeveer 35 procent van de totale EU bijdrage kwam van onze oosterburen. Ook de VS is een belangrijke leverancier, doordat eind 2015 een aantal grootte Amerikaanse fabrieken weer in aanmerking kwamen voor export naar China.

Zolang de Amerikaanse dollar sterker blijft dan de euro, blijft de EU een aantrekkelijke handelspartner voor de Chinezen. Toch is het potentie van de Aziatische markt zeker niet oneindig.  De Chinese markt heeft aan het eind van 2015 forse klappen gehad en ook januari 2016 was een onrustige maand. Het is voor Europese varkenshouders daarom te hopen dat de Chinese markt in de komende maanden enigszins stabiliseert, zodat de Europese export naar China niet terugloopt dit jaar.   

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden