Investering 850 miljoen euro

Russische varkenssector wil China veroveren

18 Februari 2016 - Redactie Boerenbusiness

Twee Russische bedrijven hebben grootste plannen om een cluster van varkensbedrijven te creëren in het uiterste oosten van het land. Met het centrum, dat plaats biedt voor 1,2 miljoen varkens, moet de Chinese markt binnen vijf jaar zijn veroverd. Het is dan ook geen goedkoop project, want de totale investering bedraagt 72 miljard roebel, of ongeveer 850 miljoen euro.

Het project is een initiatief van twee bedrijven, namelijk RusAgro en Mercy Trade. Volgens Global Meat News investeert Mercy Trade 20 miljard roebel in het project. Van dit geld worden zeven varkensbedrijven gebouwd die plaats bieden aan 540.000 varkens. Daarnaast wordt geïnvesteerd in een slachterij en verwerkingsfaciliteit, een mengvoerbedrijf en de teelt van voergewassen. Het project moet in 2018 operationeel zijn.

120

duizend

ton varkensvlees gaat het bedrijf jaarlijks produceren

Rusagro wil in 2017 al varkensvlees kunnen produceren in Promosrki Kraj, de meest zuidoostelijke regio in het Russische Verre Oosten. Het bedrijf investeert 52 miljard roebel en bouwt 10 varkensbedrijven met een totale capaciteit van 700.000 varkens. De mengvoerinstallatie krijgt een capaciteit van 240.000 ton per jaar en de slachterij die Rusagro bouwt met 120 varkens per uur slachten en verwerken. Gezamenlijk gaan Rusagro en Mercy Trade 120.000 ton varkensvlees per jaar produceren.

Het vlees is vooral bestemd voor de Chinese markt. Op nog geen twee uur vliegen van Primorski Krai wonen meer dan 400 miljoen Chinezen. ‘Dit is dus een enorme markt’, zegt Vladimir Miklushvesky, de gouverneur van het gebied. In 2018 moet het bedrijf het eerste varkensvlees naar China verschepen.

Bij het project krijgen de twee bedrijven flinke steun van de Russische overheid, die een speciale economische zone heeft aangewezen. Bedrijven die in dit gebied investeren kunnen rekenen op belastingvoordelen en vereenvoudigde procedures. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden