NVV is verrast en verbaasd

Commissie Nijpels vult Vitale Varkenshouderij niet aan

19 Februari 2016 - Redactie Boerenbusiness - 9 reacties

Naast de LTO is ook de Nederlandse Vakbond Varkenshouders verrast en verbaasd over het besluit van staatssecretaris Van Dam om een commissie in het leven te roepen die gaat adviseren over de toekomst van de veehouderij, zonder de veehouderij daarbij te betrekken.

De NVV is van te voren niet op de hoogte gebracht en vindt het vervelend dat de varkenshouderij niet vertegenwoordigd is in de sector. ‘Opnieuw besluit het ministerie van Economische Zeken om over ons te graan praten, maar niet met ons. Daarom kijken wij kritisch naar wat de commissie gaat zeggen en welke adviezen worden uitgebracht over de toekomst van de veehouderij’, zegt Ingrid Jansen, voorzitter van de NVV.

Evenals Maat, is ook Jansen verbaasd over de samenstelling van de commissie. ‘Er zijn niet alleen geen mensen uit de sector opgenomen in de commissie, wij zijn niet eens benaderd. Met alle respect, maar Ed Nijpels, Joszi Smeets, Martin Scholten, Felix Rottenberg, Ruud Huirne en Hans Hoogeveen hebben geen achtergronden in de sector.’

Wij zitten al wekelijks met het ministerie om tafel 

Bovendien vraagt ook Jansen zich af wat de commissie nog kan toevoeg aan het verduurzamen van de sector met alle initiatieven die al worden genomen. ‘In de veehouderij in het algemeen en de varkenshouderij in het bijzonder worden al tal van initiatieven genomen, zoals het Recept voor Duurzaam Varkensvlees en de regiegroep Vitale Varkenshouderij, waar het ministerie zelfs in meepraat. Wij zitten wekelijks met het ministerie omtafel, dus laat de sector gewoon zelf aan de slag gaan.'

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
9 reacties
johnny 19 Februari 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10868316/Commissie-Nijpels-vult-Vitale-Varkenshouderij-niet-aan]Commissie Nijpels vult Vitale Varkenshouderij niet aan[/url]
ze hebben weer een baantje voor zichzelf verzonnen!
Ook met respect voor de mensen hoor maar welke gek dit nu weer verzonnen heeft??
Het wiel opnieuw uitvinden heet dat na alle bobo's die hier ook al een rapportje over gemaakt hebben denk ik dat het helemaal niets meer toevoegt
verkes 19 Februari 2016
die nijpels is ook nog een echte linkse milieu rat
Gerda Fier 19 Februari 2016
Weer eigengereidheid van deze politieke partijen. En weer laten we het gebeuren, achter onze ruggen om. In gesprek?? Waarom geen feller optreden. Wordt het geld daar weer heen geschoven wat vanuit Brussel komt. Voor oplossingen/snellere realisatie van Innovatie richtingen voor de Nederlandse Agro sectoren. In alle gelederen van onze Nederlandse Land en Tuinbouw moet er een eind komen aan deze geld verspilling van nieuwe commissies en onderzoeken. Vertragen van ontwikkelingen moeten we het noemen. De lades puilen uit in Wageningen van de onderzoeken. Oplossingen zitten er tussen maar het past deze politieke partijen niet, stelletje angsthazen. Sorry voor mijn woordkeuze. Maar het moet! Vraag; Jan Maat VVD? Ben jij te stil! Ook een BoBo? Stop deze onzin praten over ons en niet met ons(landbouw) Pak de media op en laat Je HOREN samen met onze andere organisaties, de vakbonden van alle sectoren. Wanneer durven wij eens Stop te zeggen tegen deze BoBo's culturen die hun geld verdienen door op hun gat te zitten! Maak hier een breekpunt van, Doe iets!! Bedenk wel, Als het doorgaat. "Een zittend gat bedenkt altijd wat"!
petatje 19 Februari 2016
Het woord stop tot hier en niet verder is LTO vreemd. Ze laten zich complete lieslaarzen volz..... en doen alsof ze niets voelen. Ze verdommen het om de mouwen op te stropen en echt te gaan voor het behoud van de belangrijkste Nederlandse sector en zij die daar hun bestaan in hebben. De achterban doet niet anders als de mouwen opstropen en er voor gaan. LTO op deze manier vervreemdt je volledig van je achterban.
pj 19 Februari 2016
alles is er op gericht om ons de nek om te draaien en het gaat ze ook nog lukken.
bevelanders 19 Februari 2016
Commissie Nijpels was ook voor ontpolderen in zeeland.. Eigenlijk is Nijpels meer groen links dan vvd. Let op de uitkomst is dat de er grenzen zijn aan de groei en dat de veehouderij grondgebonden moet worden om een duurzame postitie te krijgen.
geert 19 Februari 2016
Nijpels een rapportje laten schrijven ,waar niemand wat aan heeft,zelf een forse declaratie ontvangen en weg is ie .Wat een nietsnutterij
Abonnee
Gerard Groot Koerkamp 20 Februari 2016
We organiseren een referendum,weg met die commissie,daar kunnen we vast wel subsidie voor krijgen.We zullen nu wel een keertje onze tanden moeten laten zien en niet maar steeds over ons heen laten lopen.De maat is vol.
Snel 20 Februari 2016
Elke actie van deze commissie die door de ingeslagen weg fiets die vitale varkenshouderij voor ogen heeft afkeuren. We dragen per bedrijf jaarlijks € 60.000,- bij aan duurzaamheid en milieumaatregelen. We moeten ook nog inkomen halen om `t gezin aan `t eten te houden, investeringen te doen en onderhoud te plegen. Of wil de commissie ons compenseren ????????
geert 20 Februari 2016
Nijpels vond boeren ,toen ie nog minister van milieu was , grote milieuvervuilers,nu gaat ie dat weer onderschrijven. Dit rapport wordt een ijskoude douche voor veel boeren.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden