Geen sprake van kartelvorming

Deal tussen Tönnies en Tican officieel beklonken

1 Maart 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De kogel is door de kerk, de deal tussen Tönnies en de Deense slachter Tican is officieel een feit. Ondanks dat er sprake was van eventuele kartelvorming is de deal goedgekeurd door de EU. Dit meldt het Deense Borsen.

Nadat begin januari in het nieuws verscheen dat beide partijen een akkoord hebben bereikt lag het laatste woord bij de mededingingsautoriteiten van de EU. Nadat alle scenario’s zijn onderzocht, is er volgens de onderzoekscommissie geen aanleiding om aan te nemen dat de Europese slachtmarkt hierdoor wordt verstoord. Ondanks dat de activiteiten hetzelfde zijn, overlappen de markten elkaar nauwelijks. 

8 maanden terug ketste een deal tussen Danish Crown en Tican af

De overname van Tican door Tönnies is opmerkelijk, omdat een eerder geplande fusie met Danish Crown afketste. Destijds vonden de Deense mededingingsautoriteiten het niet verantwoord om fiat te geven aan de deal tussen de Deense slachtgiganten. Nadat dit nieuws bekend werd, rook Tönnies kansen en opende het de gesprekken met Tican. Met de overname stromen ruim een miljoen slachtingen per jaar over in de activiteiten van Tönnies. 

Hoewel officiële bedragen nooit naar buiten zijn gekomen, doen geruchten de ronde dat met de overname ruim 40 miljoen euro gemoeid is. Tot voor kort waren 277 Deense boeren aandeelhouder van de slachterij, die nu in handen valt van het Duitse Tönnies. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
down under 1 Maart 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10868492/Deal-tussen-Tönnies-en-Tican-officieel-beklonken-]Deal tussen Tönnies en Tican officieel beklonken[/url]
40 miljoen delen door: Tot voor kort waren 277 Deense boeren aandeelhouder!
Is toch een kleine 1.5 ton!!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden