Route naar Rusland

Tönnies voert varkensstapel in Servië flink op

2 Maart 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De Duitse slachter Tönnies heeft grote ambities op de Balkan De komende vijf jaar wil het vleesconcern flink investeren in Servië. Het plan is om de varkensstapel in dat land met 700.000 dieren op te voeren. 

De contracten met de Servische autoriteiten om dit te bewerkstelligen worden ergens in juni ondertekend, meldt Fleischwirtschaft. Maandag werd al bekend dat de deal met het Deense Tican officieel een feit is. Met de plannen in Oost-Europa in het verschiet, lijkt de opmars van Tönnies niet te stoppen. De investeringen in Servië zijn vooral een strategische zet om export naar Rusland te realiseren.

Servië ontloopt namelijk het handelsembargo tussen Rusland en West Europese landen. Vandaag de dag is Servië het op vier naar grootste exporterende land naar Rusland, met een afzet van ruim 11.000 ton vlees. In 2015 telde de Servische varkensstapel ruim 3 miljoen plaatsen, maar dit worden er de komende jaren dus fors meer.

De investeringen in Rusland zijn bij uitstek een strategische zet

Naast het vergroten van de varkenspopulatie, gaat Tönnies ook het kennisniveau van de Servische varkenshouders verbeteren. Om dit te faciliteren wordende varkenshouder naar Duitsland gestuurd voor een training in moderne productiemethoden. De bedoeling is dat lokale Servische varkenshouders veelal op contractbasis gaan produceren voor de Duitse slachtgigant.

Het uiteindelijke doel van Tönnies is het realiseren van een slachterij in Servië met een slachtcapaciteit van circa vier miljoen varkens per jaar. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigde de plannen die Tönnies heeft, maar vond het lastig om een inschatting te maken van de kosten. Uiteindelijk kunnen de bedragen oplopen tot 300 miljoen euro. Maar omdat het tijdspad ten minste vijf jaar uitstrekt, valt dit niet met zekerheid te stellen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
ruud 2 Maart 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10868510/Tönnies-gaat-varkensstapel-in-Servië-flink-opvoeren-]Tönnies gaat varkensstapel in Servië flink opvoeren[/url]
en de varkensprijs maar flink drukken om dat te financieren er zijn al genoeg varkens in europa toch of verwacht hij dat we varkensvlees kunnen produceren voor 1,20 de kilo heel europa heeft last van de grootheidswaanzin van meneer Tonnies
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden