Frankrijk wil tijdelijk quotum

Rem op productie moet crisis melkmarkt bezweren

7 Maart 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De landbouwministers van de Europese Unie steken 14 maart de koppen bijeen om te praten over maatregelen die de crisis in de melkveehouderij op moeten lossen. Verschillende lidstaten hebben voorstellen ingediend die de druk op de markt moeten verlichten. Naast een heropening van de Russische grens wordt gepleit voor productiebeperkende maatregelen.

De Europese Commissie wil tijdens de Landbouwraad van 14 maart voortmaken met het aanpakken van de problemen in de zuivelsector. Tijdens de landbouwraad van februari zijn de problemen  en riep Phil Hogan, Eurocommissaris van Landbouw, lidstaten op om voorstellen in te dienen om de problemen aan te pakken. De voorstellen worden tijdens de eerstvolgende bijeenkomst besproken.

Lidstaten hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep van Hogan. Duitsland pleit voor een nieuw pakket aan steunmaatregelen waarbij gerichte steun wordt gegeven aan melkveehouders. De steun moet gefinancierd worden uit de landbouwbegroting van de Europese Unie.

De Europese Commissie moet zich inzetten voor structurele reductie van de productie

Frankrijk wil daarentegen dat de Europese Commissie zich meer inzet voor een structurele reductie van de melkproductie en stelt verschillende manieren voor waarmee dit kan worden bereikt. De melkaanvoer kan worden verlaagd met een tijdelijke quotumregeling waarbij melkveehouders die de productie vrijwillig verlagen een financiële tegemoetkoming krijgen. Daarnaast vraagt Stéphane Le Foll, de Franse minister van Landbouw, nadrukkelijk om maatregelen die de zuivelverwerkende industrie ertoe aanzetten om de productie te beperken. Om dit aantrekkelijk te maken pleit Le Foll voor financiële compensatie. Bovendien vindt Frankrijk dat deelnemende bedrijven moeten profiteren van een bijzonder hoge interventieprijs voor boter.

Ook België, Bulgarije, Estland, Luxemburg, Portugal en Spanje pleiten voor prikkels die de melkproductie terugdringen, maar Ierland verzet zich hier tegen. Volgens Ierland is het ongunstig om de aanvoer terug te dringen omdat melkveehouders en verwerkers hiermee op achterstand worden gezet ten opzichte van producenten in derde landen. Dit kan een groot nadeel zijn wanneer de wereldmarkt weer aantrekt, zegt Simon Coveney.

De meest voorgestelde maatregel om de crisis in de melkveehouderij te bezweren is een heropening van de Russische grens. De lidstaten zijn het er unaniem over eens dat de Europese Commissie meer inspanningen moet leveren om de grens weer open te krijgen zodat de markt zich kan herstellen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Luctor 7 Maart 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10868592/Rem-op-productie-moet-crisis-melkmarkt-bezweren]Rem op productie moet crisis melkmarkt bezweren[/url]
Gewoon produceren naar het aantal hectares die bij een bedrijf horen.
Met allerlei ingrepen zoals een fosfaat stelsel of wat er nog meer te bedenken valt wordt de melkveehouderij alleen maar intensiever net als de varkens en kippenhouderij. Realistisch gezien is het ook niet normaal dat het voer buiten de landsgrenzen wordt gehaald en wij hier met een mest overschot zitten.
john 8 Maart 2016
realistisch gezien gaat mijn varkensmest nu op tarwe, gerst, mais en aardappel land.

mijn (voor (50%) geimporteerde voer wordt dus uiteindelijk, vlees tarwe gerst en aardappelen. tarwe en gerst komt hier weer in de silo. de aardappels gaan naar de consument en de mais naar de melkveehouder.. De mineralen uit het geimporteerde voer worden dus goed besteed. En uiteindelijk komt alles in de mond en verdwijnt via t achterwerk in t riool. en dan zijn de mineralen uit t systeem. de eitwitten worden omgezet in stikstof en de fosfaat verdwijnt onder t asvalt.

verweg maken ze weer kunstmest door stikstof uit de lucht te halen en scheppen ze fosfaat uit de mijnen. daar maken ze weer een gewas van wat onze kant op komt.

Dat is de weg die de mineralen afleggen. Juist de verstedelijking creeert het mineralen verlies niet de boeren.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden