Nijmegen heft beslag deels op

Hilckmann gebruikte subsidie voor aflossen schuld

24 Maart 2016

Hilckmann heeft een deel van de door de gemeente Nijmegen verstrekte verhuissubsidie gebruikt om schulden af te lossen. Dit blijkt uit een nota, die in het bezit is van De Gelderlander.

9,8

miljoen

euro betaalde Hilckmann af

Uit de nota valt af te leiden dat Hilckmann 9,8 miljoen euro heeft overgemaakt naar ABN Amro op dezelfde dag dat de slachterij 21 miljoen euro ontving van de gemeente Nijmegen. De Gelderlander meldt dat 2,5 miljoen euro is gebruikt voor het aflossen van een hypotheek en dat daarnaast een lening van 7,3 miljoen euro is afbetaald.

Hoewel de gemeente Nijmegen ontstemd is over de gang van zaken, is het de vraag of Hilckmann een overtreding heeft begaan door de verhuissubsidie te gebruiken voor het aflossen van schulden. Volgens De Gelderlander kijken banken niet vreemd op van de gang van zaken en wordt het aflossen van lopende rekeningen na de verkoop van onroerend goed als normaal beschouwd.

Om meer duidelijkheid te krijgen waar de 21 miljoen euro naartoe is gegaan, heeft de gemeente Nijmegen een kort geding aangespannen tegen Hilckmann. De gemeente heeft wel enkele gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de eigenaren, maar hieruit heeft de gemeente onvoldoende op kunnen maken wat er met het geld is gebeurd. Om deze duidelijkheid te krijgen, spant de gemeente een kort geding aan.

Daarnaast heeft Nijmegen beslag laten leggen op de op het bedrijf om de belangen zoveel mogelijk veilig te stellen. Dinsdag maakte de gemeente bekend het beslag gedeeltelijk op te heffen zodat de salarissen over maart kunnen worden uitbetaald.

Hilckmann laat weten niet te willen reageren op de kwestie in afwachting van het kort geding. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief