Dick Hordijk volgt Loman op

Ook Agrifirm haalt nieuwe topman bij Cargill op

30 Maart 2016 - Redactie Boerenbusiness

Ton Loman kondigde eind 2015 al aan in de tweede helft van 2016 af te zwaaien als ceo van Agrifirm en nu heeft de Raad van Commissarissen Dick Hordijk aangedragen als opvolger. Evenals Yoram Knoop, ceo van ForFarmers, is ook Hordijk afkomstig van Cargill. 

Dick Hordijk is afkomstig uit de voerindustrie. Na een studie econometrie en gewerkt te hebben bij technologiebedrijf Quest International en drankenproducent en –handel Diageo, werd hij in 2008 verantwoordelijk voor finance en it bij Provimi. In 2012 maakte hij de overstap naar Cargill waar hij verantwoordelijk werd voor de premix en nutrientenafdeling in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Hordijk volgde Knoop in 2013 op als algemeen directeur Premix en Nutrition bij Cargill

Opvallend is dat de carrière van Dick Hordijk grote overeenkomsten vertoont met die van Yoram Knoop, die in 2014 aantrad als ceo van ForFarmers. Knoop heeft eveneens bij Quest International gewerkt alvorens aan de slag te gaan bij Provimi. Bij Cargill was Knoop de voorganger van Hordijk als algemeen directeur Premix & Nutrition voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Dat Hordijk afkomstig is uit de voerindustrie overtuigde de raad van commissarissen ervan hem voor te dragen als opvolger van Loman. Op basis van zijn brede ervaring, internationale oriëntatie en persoonlijkheid, is de raad van commissarissen ervan overtuigd dat Hordijk een uitstekende keuze is om verdere impuls te geven aan de door Agrifirm ingezette strategie. Zowel vanuit de coöperatieve setting waarin Agrifirm opereert als ook vanuit de ambitie het bedrijf verder te internationaliseren’, laat Agrifirm in een verklaring weten. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Dick Hordijk

'Als Agrifirm nu de tering naar de nering zetten'

Nieuws Jaarcijfers

Miljoenenverlies dwingt Agrifirm tot reorganisatie

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Granen

Dit doen de poolprijzen graan bij Agrifirm

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden