Rechtszaak op 14 april

Hilckmann slaat terug met eis van 6,6 miljoen

31 Maart 2016

Terwijl de gemeente Nijmegen de in de zomer van 2015 overgemaakte 21,1 miljoen euro van Hilckmann terug eist, slaat de slachterij terug met een eis van 6,6 miljoen euro. Hilckmann zegt dit nog te goed te hebben van de gemeente voor de verkoop van de opstallen aan Nijmegen.

27,6

miljoen

euro sprak de gemeente af met Hilckmann voor de verkoop van de opstallen

De gemeente Nijmegen stuurde al enkele jaren aan op een vertrek van Hilckmann en kwam met de slachterij een bedrag van 27,6 miljoen euro overeen om de opstallen van Hilckmann te kopen. In juli droeg Hilckmann de opstallen over aan de gemeente en ging 21,1 miljoen euro van Nijmegen naar de slachterij.

Hoewel Nijmegen meent dat Hilckmann de 21,1 miljoen alleen mocht gebruiken om de verhuizing naar de nieuwe locatie op een bedrijventerrein in de gemeente Cuijk te bekostigen, wendde de slachterij de 21,1 miljoen euro aan om bancaire leningen af te betalen, zo bleek uit een door de gemeente gelekt document dat door Hilckmann in vertouwen was overhandigd. Het afbetalen van de leningen schoot de gemeente in verkeerde keelgat. Middels een kort geding wil Nijmegen proberen de 21,1 miljoen euro terug te krijgen.

Hilckmann geeft echter aan dat de gemeente nog 6,6 miljoen euro moet overmaken naar de slachterij. Volgens woordvoerder Reinier Kole maakt dit bedrag deel uit van de afgesproken koopsom die in totaal 27,6 miljoen euro bedraagt.

De gemeente reageert zeer verontwaardigd op de eis van Hilckmann, meldt Omroep Gelderland. Tijdens een raadvergadering gaf GroenLinks-raadslid Noël Vergunst aan dat het ‘bij de beesten af is hoe Hilckmann zich de afgelopen weken opstelt’.

Nijmegen en Hilckmann ontmoeten elkaar 14 april voor de rechter. Middels een kort geding wil de gemeente Hilckmann dwingen inzage in de boeken te geven. Bovendien eist de gemeente dat Hilckmann volledige aansprakelijkheid erkent voor de gang van zaken. Hilckmann geeft aan immer naar eer en geweten te hebben gehandeld in het belang van de onderneming en zijn stakeholders en verwerpt iedere suggestie van persoonlijk gewin. Tegenover de rechter wil de slachterij haar zienswijze en haar verweer tegen de aansprakelijkheidsstelling geven. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief