Uitbreiding voerproductie

Cargill investeert 20 miljoen euro in Spaans voer

25 April 2016 - Redactie Boerenbusiness

Cargill gaat 20 miljoen investeren in het stroomlijnen van de Spaanse voeractiviteiten. Voor dit bedrag wordt een fabriek uitgebreid die de capaciteit van een andere fabriek op termijn moet vervangen.

Met het geld wil Cargill een bestaande fabriek in de provincie Zaragoza uitbreiden met een nieuwe productielijn. De modernset technieken waarmee de lijn wordt voorzien moet de productie efficiënter maken, maar ook logistieke voordelen bieden.

De werkzaamheden moeten in het derde kwartaal van 2017 zijn afgerond

De werkzaamheden aan de nieuwe lijn moeten in het derde kwartaal van 2017 zijn afgerond en de fabriek moet dat plaats bieden aan 20 nieuwe werknemers. Deze arbeidplaatsen gaan elders echter verloren, want met het opschalen van de fabriek in Zaragoza, wordt een locatie in de provincie Madrid overbodig, waardoor 40 banen op de tocht komen te staan.

Met het stroomlijnen van de activiteiten wil Cargill de positie in Spanje verstevigen. ‘Naast het vergroten van de dienstverlening, moet de nieuwe productielijn ook betere toekomstperspectieven bieden voor onze operaties in Spanje’, zei Alberto Martinez, directeur van de Spaanse diervoeder activiteiten van Cargill.‘Spanje blijft een groeimarkt en om aan de vraag te kunnen blijven voldoen moet de productie, maar ook de professionaliteit worden vergroot.’

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden