Inside: Varkens & Voer Pro

Biggenmarkt nog niet serieus in de problemen

25 April 2016 - Redactie Boerenbusiness

De biggenmarkt loopt al enkele weken stroef, maar van serieuze problemen is nog geen sprake. Hierdoor heeft de DCA BestPigletPrice verlagingen telkens af weten te wenden. Of dit ook het geval is in week 17, leest u in de analyse over de biggenmarkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het beeld op de biggenmarkt is vergelijkbaar met dat van de voorgaande weken. Het aanbod neemt gestaag toe, maar van grote overschotten is nog altijd geen sprake. Er hangen wel wat biggen boven de markt, maar dan gaat het vooral om kleinere koppels en om beren, waar in de huidige markt minder vraag naar is. Dat het aanbod nog niet voor grote problemen zorgt heeft te maken met een structureel afgenomen productie vanwege de stoppersgolf in de zeugenhouderij. 

Tegenover het gestaag toenemende aanbod, staat een voorzichtig afnemende vraag. Door het uitblijven van verhogingen van de varkensprijs zijn mesters minder welwillend geworden om biggen op te leggen. Toch blijft de vraag nog redelijk overeind en worden nog altijd vrij vlot biggen opgelegd. 

Wel blijven de ontwikkelingen op de varkensmarkt de komende tijd de richting van de biggenmarkt bepalen. Mocht een stijging van de varkensprijs uitblijven en de notering onverhoopt een stapje terugdoen, dan vergroot dit de druk op de biggenmarkt. Het ziet er echter niet naar uit dat de varkensprijzen gaan dalen. In tegendeel, want na de verhoging van de internetbeurs is er weer hoop dat de varkensprijs binnen afzienbare tijd een stapje omhoog kan zetten.

De DCA BestPigletPrice blijft in week 17 staan op 39,50 euro

Of de varkensprijzen voor Hemelvaartsdag en Pinksteren nog een stap omhoog gaan zetten moet eerst nog blijken. De biggenmarkt heeft in week 17 nog geen profijt van een mogelijke stijging, want de Duitse notering is voor week 16 opnieuw onveranderd gebleven. Voor week 17 gaat de Nord/West-commissie opnieuw uit van een onveranderde notering.

Deze richting wordt door de DCA BestPigletPrice gevolgd. De notering blijft in week 17 opnieuw staan op 39,50 euro. Of de biggenmarkt dit niveau ook de komende weken kan vasthouden, gaat afhangen van de varkensprijs. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden