Heropening niet voor 2019

Westfleisch overweegt flinke uitbreiding in Paderborn

29 April 2016 - Redactie Boerenbusiness

Een vlammenzee verwoestte in februari een grote slachterij van Westfleisch in Paderborn. Hoewel het bedrijf eerder door liet schemeren de locatie mogelijk niet te herbouwen, laat Westfleisch nu weten een flinke uitbreiding van Paderborn te overwegen.

Westfleisch laat weten dat de opruim- en saneringswerkzaamheden vlot verlopen, maar dat het nog zeker enkele weken gaat duren om de ravage te verwijderen van het terrein.

Deze tijd benut het bedrijf om te beslissen wat er met de locatie in Paderborn moet gebeuren. Op de eigen site laat Westfleisch weten verschillende scenario’s in overweging te hebben. De optie om de werkzaamheden in de toekomst te hervatten, houdt Westfleisch in ieder geval open.

De werkzaamheden worden niet eerder dan in 2019 hervat

Mocht Westfleisch besluiten Paderborn te heropenen, dan wordt de productie op deze locatie niet voor 2019 en mogelijk niet eerder dan 2020 hervat. Door de brand moeten verschillende vergunningen opnieuw worden aangevraagd, wat het proces wellicht kan vertragen.

Westfleisch geeft verder wel aan dat wanneer nieuwe vergunningen worden aangevraagd, er wordt ingezet op meer capaciteit. Voor de brand slachtte Westfleisch wekelijks 30.000 varkens en 1.300 runderen in Paderborn. Hoeveel varkens en runderen Westfleisch meer wil gaan verwerken is nog niet duidelijk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Westfleisch boekt extra marktaandeel en winst

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden