Inside: Varkens & Voer Pro

Biggenprijs krijgt steuntje in de rug van varkensmarkt

9 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness

De opleving van de varkensmarkt brengt ontspanning op de biggenmarkt. In de landen om ons heen heeft dit al geleid tot verhogingen en met name de ontwikkeling in Duitsland brengt hoge verwachtingen met zich mee. Is ook de DCA BestPigletPrice klaar om een stap naar boven te zetten?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De druk op de biggenmarkt nam in april gestaag toe en de varkensprijzen, die maar niet van de grond kwamen, speelden hier een belangrijke rol in. De export naar Zuid- en Oost-Europese landen liep al geruime tijd bijzonder stroef, maar in april begon ook de vraag op de binnenlandse markt en in Duitsland af te nemen, waardoor de druk op de biggenprijzen verder toenam.

De weerstand om biggen op te leggen neemt weer af nu de varkensprijs stijgen

Nu de varkensprijzen de weg naar boven hebben ingeslagen neemt de weerstand bij mesters om biggen te kopen weer wat af.  Hoewel de markt nog niet heel soepel loopt en het uitdagend blijft om afnemers te vinden voor de koppels die over zijn, wordt wel vlotter opgelegd. 

Ook het aanbod helpt de biggenmarkt, want in tegenstelling tot voorgaande jaren is het aanbod minder sterk aan het toenemen. De oorzaak hiervan ligt bij het grotere aantal stoppers, waarvan de effecten steeds meer zichtbaar beginnen te worden.

De situatie van het niet al te ruime aanbod in combinatie met een vriendelijkere vraag heeft in België en Duitsland al geleid tot verhogingen. De Nederlandse notering volgt deze koers. De DCA BestPigletPrice stijgt met een halve euro naar 40,00 euro in week 19.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden