In uitdagende markt

Nutreco verbetert operationeel resultaat

12 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Ondanks de crisis in de melkvee- en de varkenshouderij heeft Nutreco over 2015 een positief resultaat behaald. Zowel de omzet, als het operationele resultaat stegen, meldt het bedrijf dat in 2015 in handen kwam van SHV Holdings. 

5,7

miljard

euro omzet boekte Nutreco in 2015

Nutreco heeft over het boekjaar 2015 nette omzet geboekt van 5,7 miljard euro, wat een stijging van 7,5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Onder de streep bleef een operationeel resultaat over van 282 miljoen euro. Dit is een stijging van 19,5 procent is ten opzichte van 2014. Zowel de diervoedertak, de visvoerafdeling en de Zuid-Europese activiteiten presteerden beter dan het voorgaande jaar.

Nutreco laat weten de goede financiële prestatie te danken te hebben aan een goede productmix en de overnames die in Brazilie zijn gedaan. Daarnaast pakten ook de wisselkoersschommelingen gunstig uit voor Nutreco.

Hoewel Nutreco naast de omzet en het operationele resultaat verder geen cijfers heeft gepubliceerd, geeft het bedrijf wel aan dat de veevoerafdeling hinder ondervond van de uitdagende situatie waarmee varkens- en melkveehouders mee kampten. Door meer de focus te leggen op wereldwijde producten kon het resultaat echter toch worden verbeterd. 

De Zuid-Europese tak van Nutreco ondervond minder hinder van de crisis in de varkens- en melkveehouderij. De Spaanse varkenssector is het afgelopen jaar sterk gegroeid en in combinatie met de herstellende Spaanse economie boekte ook deze afdeling een beter resultaat.

Nutreco was tot april 2015 een beursgenoteerde onderneming, maar hier kwam verandering in nadat het bedrijf in handen kwam van SHV Holdings. Met de overname was een bedrag van naar schatting drie miljard euro gemoeid. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Nutrecoshv
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Hakeem 12 Mei 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10869707/Nutreco-verbetert-operationeel-resultaat]Nutreco verbetert operationeel resultaat[/url]
Drie miljoen euro ?
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden