Van Dam tegengesproken

NVV keert niet terug in PAS-overleg

13 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders is niet teruggekeerd in het reguliere overleg met het ministerie van Economische Zaken over de Programma Aanpak Stikstof (PAS). Hiermee spreekt de NVV berichten in de media naar aanleiding van staatssecretaris Martijn van Dam tegen.

Van Dam informeerde de Tweede Kamer in week 17 over de voortgang van het PAS. In de brief gaf de staatssecretaris aan dat 6 april een overleg heeft plaatsgevonden met de voorzitter van de landbouwvakbonden die eerder uit het overleg waren gestapt uit onvrede over de ontwikkeling van een reservepakket aan maatregelen. Van Dam gaf aan dat de voorzitters van de landbouwvakbonden na dit gesprek zich bereid hebben getoond weer deel te nemen aan het overleg.

De NVV heeft wel gesproken met Van Dam, maar schuift voorlopig niet aan bij het reguliere PAS-overleg

De NVV bevestigt dat er een gesprek is geweest met de staatssecretaris, maar ontkent dat er weer wordt overlegd met het ministerie over het PAS. ‘NVV, NVP en NMV hebben wel een ambtelijk gesprek gehad naar aanleiding van de brief die de vakbonden eind januari stuurden aan Van Dam over het opschorten van het PAS-overleg. In dit gesprek is afgesproken dat er een bestuurlijk overleg komt met de staatssecretaris over het voorgestelde extra reservepakket maatregelen. NVV zit dus vooralsnog niet aan de tafel bij het reguliere PAS-overleg’, laat de NVV weten in een verklaring.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Stikstofstemming

Renure-succes Adema, nu nog overbruggingsboei

Achtergrond Stikstofstemming

EU vreest BBB-effect en snijdt dieper in Green Deal

Achtergrond Emissie

CO2 dicteert waarde voeding en verwart beleid

Achtergrond Stikstofstemming

Rechtse vier weer om tafel in schurende formatie

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden