Trendrapport Varkens & Voer Pro

Geduld varkensmarkt op de proef gesteld, maar beloond

13 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness

Het geduld van de varkensmarkt werd in april opnieuw flink op de proef gesteld. Terwijl aan het begin van de maand de overtuiging heerste dat de prijzen in april enkele stapjes omhoog konden zetten en zich konden herstellen van het verlies dat rond de paasdagen werd geleden, bleven verhogingen uit.

Tegen de verwachting in bleven de varkensprijzen in april stabiel. 

De situatie veranderde echter op de valreep van de maand. Mei was al zo goed als begonnen toen de Duitse notering plotseling omhoog schoot. Dit was voornamelijk te danken aan het goede weer, dat de vraag naar vlees een impuls gaf en de krapte hielp de noteringen verder omhoog.

De snelle stijging van de varkensprijs deed ook de biggenmarkt ontspannen. Gedurende april nam de druk op de biggenprijzen gestaag toe door een afnemende vraag. Toch wisten de prijzen verlagingen af te wenden dankzij het aanbod, dat minder sterk toenam dan voorgaande jaren.

Tegenover de stijgende varkensprijzen staan bovenden stabiele tot licht dalende voerprijzen. Alleen de mestmarkt geeft de varkenssector nog flinke zorgen, maar met lagere voerprijzen en snel stijgende varkensprijzen, is het geduld dat varkenshouders moesten opbrengen, toch enigszins beloond.

Insiders van Boerenbusiness met een Varkens & Voer Pro pakket ontvangen maandelijks het Trendrapport Varkens & Voer. Klik hier om het trendrapport van april 2016 te downloaden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Varkens

Biggenprijs zet daling in door optelsom van factoren

Analyse Varkens

Bij ruim varkensaanbod horen kanttekeningen

Analyse Varkens

Kantelpunt op biggenmarkt nog niet bereikt

Analyse varkens

Varkensmarkt moet nog even geduld hebben

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden