Import blijft groeien

Rusland timmert aan de weg met varkensvleesexport

18 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Hoewel nog maar een handje vol landen toegang hebben tot de Russische markt, heeft Rusland de import van varkensvlees in het eerste kwartaal fors vergroot. Bovendien timmert het land aan de weg als exporteur van varkensvlees.

59

procent

meer varkensvlees importeerde Rusland in het eerste kwartaal van 2015

In het eerste kwartaal van 2016 importeerde Rusland 50.200 ton vers en bevroren varkensvlees. Dit is een stijging van 59 procent ten opzichte van 2015. Bijna al het vlees was afkomstig uit Brazilië, dat met 45.900 ton 86 procent meer aan Rusland leverde dan in 2015. Chili was de tweede leverancier en zette 3.200 ton af in Rusland, wat een stijging van 56 procent is ten opzichte van 2015. Daarnaast behoorden ook Kazachstan en Paraguay tot de voornaamste leveranciers, maar met 400 en 300 ton is de invloed van die landen op de Russische markt verwaarloosbaar. 

Ondanks de verdere stijging van de import, ligt het volume nog altijd onder de niveaus van voor de grenssluitingen. Hoewel ook de productie toeneemt, in 2016 is sprake van een groei van 2,3 procent, blijft Rusland sterk afhankelijk van de import om aan de binnenlandse vraag te kunnen blijven voldoen. Dat de prijzen op de wereldmarkt in het eerste kwartaal ver onder het niveau van 2015 lagen, speelde Rusland dan ook in de kaart.

Ondanks de afhankelijkheid van de import, werkt Rusland wel alvast aan de exportpositie. Rusland heeft de ambitie om uit te groeien tot een serieuze speler op de wereldmarkt. Deze ambitie leidde in het eerste kwartaal tot een groei van 592 procent, maar met een volume van slechts 3.700 ton heeft Rusland nog wel een lange weg te gaan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Briggit 18 Mei 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10869784/Rusland-timmert-aan-de-weg-met-varkensvleesexport]Rusland timmert aan de weg met varkensvleesexport[/url]
De boertjes betalen de prijs voor alle hoogmoedswaanzin
hier denken ze nog ijskoud dat ze Rusland op de knieen krijgen

terwijl ze amper kogels hebben om zich te verdedigen----lachen!!!!
jan veltkamp 19 Mei 2016
Als Engeland Brexit gaat dan hebben we er dus nog een concurrent bij. Als je de economie in europa per land bekijkt dan doen de NIET EU landen het beter dan de EU landen. Met een Brexit gaan voor Engeland de grenzen met Rusland mogelijk weer open en wordt het voor de EU weer moeilijker
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden