Vlees kost 20 procent meer

Denen willen welzijnsniveau verder verhogen

19 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Middels een nieuw label wil de Deense overheid het dierenwelzijnsniveau nog verder verhogen. In het nieuwe label werken verschillende schakels uit de keten samen om het niveau verder op te krikken. De investeringen moeten worden terugverdiend in de markt, meldt Top Agrar.

In het nieuwe label werken overheid, varkenssector, maatschapelijke organisaties en concumenten samen om het niveau verder te verhogen. Het label moet consumenten aanmoedigen om meer te betalen voor het varkensvlees. Hierdoor moeten de investeringen die de hogere welzijneisen met zich meebrengen door de markt worden gefinancierd. De Deense overheid speelt een belangrijke rol in de promotie van het vlees.

De prijzen die voor het vlees worden gevraagd liggen 20 procent hoger

Door de investeringen in de markt terug te verdienen moet het welzijnsniveau ook langzaam worden uitgebouwd. Het vlees valt te herkennen aan sterren op de verpakking en in totaal zijn er drie sterren te verdienen. Varkenshouders krijgen één ster als de staarten niet worden gecoupeerd, er stro in de hokken ligt, de transporttijden niet langer dan acht uur zijn en de zeugen vrij rond kunnen lopen. Bij twee sterren moeten de dieren 30 procent meer ruimte hebben en om drie sterren te verdienen moeten de varkens ook buiten rond kunnen lopen.

Om deze eisen te bekostigen worden het varkensvlees voor prijzen verkocht die gemiddeld 20 procent hoger liggen dan dat voor regulier varkensvlees moet worden betaald. Daarnaast willen de partijen die samenwerken binnen het label aanvullende premies gaan heffen voor vlees dat meer sterren wordt verkocht. Het vlees moet in de zomer van 2017 in de schappen van Deense supermarkten liggen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
biggenfokker 19 Mei 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10869805/Denen-willen-welzijnsniveau-verder-verhogen]Denen willen welzijnsniveau verder verhogen[/url]
Ja het zal wel zo zijn dat de winkel 20% van 20 € extra krijgt en de boer 20 % van 1.20 €
schoenmakers1 19 Mei 2016
schijnbaar wonen er ook buiten nederland idioten
john 19 Mei 2016
als als de overheid voorfinanciert.. en er dan 3 jaar later achter komt dat er te weinig idioten zijn die het duurdere vlees kopen snappen ze daar misschien ook eindelijk dat t gewoon niet werkt en dat ze echt niet naar idioten moeten luisteren die niet eens vlees eten!.

marktgericht produceren noemen ze dat..
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden