Optimisme keert terug

Franse varkensprijs slecht psychologische barrière

20 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness

De Franse varkensprijs heeft de opwaartse beweging die de noteringen in de omringende landen maakten niet kunnen volgen. Toch is ook op de Franse varkensmarkt ruimte voor optimisme, nu de prijs een psychologische barrière heeft geslecht. 

In Frankrijk liep de varkensprijs op van 1,12 euro in week 14, naar 1,19 euro in week 20. Hoewel een stijging van zeven cent een stap in de goede richting is, valt de Franse stijging tegen bij de opwaartse beweging die de noteringen in andere landen hebben laten zien. Zo steeg de Duitse notering in dezelfde periode 14 cent en de Spaanse notering liep 15 cent op.

Voor het eerst sinds oktober 2015 staat de Franse varkensprijs boven de 1,20 euro

Hoewel de Franse varkensprijs nog een behoorlijke achterstand goed te maken heeft, is er in de tweede helft van week 20 wel een psychologische barrière doorbroken. De beurs in Plérin heeft de notering donderdag namelijk een verhoging van 2,4 cent doorgevoerd, waardoor de prijs naar 1,217 euro per kilo is gestegen. Het is voor het eerst sinds oktober 2015 dat de prijs boven de 1,20 euro staat.

Bovendien ziet de beurscommissie de komende weken en maanden met vertrouwen tegemoet. De Franse export steeg in het eerste kwartaal met vijf procent waarbij de export naar derde landen met 60 procent toenam. ‘De vraag is toegenomen, maar het aanbod niet’, verklaarde de beurscommissie. ‘Als deze situatie aanhoudt, dan ontstaan op termijn tekorten, wat de prijs opdrijft.’

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden