Wetgeving in EU geiijk trekken

Duitse varkenshouders voelen zich benadeeld

1 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness

De Europese Commissie gaat een dierenwelzijnsplatform oprichten om verschillen in wetgeving tussen de lidstaten in kaart brengen en weg te nemen. De Interessengemeinschaft der Schweinehalter Deutschland vindt dit een goed idee, want Duitse varkenshouders ondervinden nadelen van de strenge eisen. 

De ISN juicht het oprichten van een dierenwelzijns-platform toe

De ISN geeft aan dat de concurrentiepositie van Duitse varkenshouders vooral in het gedrang komt door wetgeving met betrekking tot het castreren van biggen. Het onverdoofd castreren van biggen is vanaf 2019 wettelijk verboden in Duitsland. Volgens de ISN zijn in andere lidstaten, waaronder Nederland en Denemarken, alleen vrijwillige afspraken gesloten. 

Door de verschillen in wetgeving tussen de lidstaten juicht de ISN de oprichting van een Europees dierenwelzijnsplatform toe. De belangenbehartiger benadrukt dat dit platform de controle en handhaving van dierenwelzijnseisen kan verbeteren en de eisen op Europees niveau gelijk kan trekken. Hierdoor wordt het risico op concurrentievervalsing weggenomen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

castrerenISN
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden