Omzet wel fors gestegen

Chinees avontuur boort Topigs winst door de neus

7 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness

De coöperatie Topigs heeft over 2015 rode cijfers moeten schrijven, maar de omzet is wel sterk gestegen. Bovendien verwacht de coöperatie de komende jaren verder te kunnen blijven groeien door het budget voor onderzoek en ontwikkeling te vergroten.

1,7

miljoen

euro verlies heeft Topigs over 2015 geboekt

Het verlies kwam over 2015 uit op 1,7 miljoen euro, tegen 100.000 euro in 2014. John Lorist, voorzitter van de coöperatie, schrijft dit toe aan de Chinese activiteiten die in 2015 zijn gestaakt. De reden voor dit besluit is dat China niet de markt blijkt te zijn wat Topigs ervan had verwacht. ‘China blijkt een moeilijke markt voor fokkerijproducten met een toegevoegde waarde. Wij hebben de stekker uit onze projecten getrokken en zaken af moeten boeken, waardoor er een verlies is geleden.’

Toch is Topigs niet ontevreden over het resultaat. De afboekingen op de Chinese activiteiten zijn eenmalig en tegenover de gedaalde winst, staat een gestegen omzet. Met 120 miljoen euro is ongeveer 10 procent meer omzet geboekt dat in 2014. Ongeveer 85 procent van de omzet is in het buitenland behaald en bovendien is 80 procent van de groei te danken aan het buitenland.

Om de komende jaren te blijven groeien en weer winst te kunnen boeken blijft Topigs inzetten op onderzoek en ontwikkeling. Hiervoor is 19 miljoen euro beschikbaar, wat één miljoen euro meer is dan in 2015 het geval was. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden