Effect van crisis

Duitsland produceert minder varkensvlees

9 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness

Door de lage varkensprijzen is de Duitse varkensstapel in 2015 sterk gekrompen. Dit heeft in het eerste kwartaal van 2016 tot een sterke daling van de vleesproductie geleid.

Duitsland heeft in het eerste kwartaal van 2016 iets meer dan 2 miljoen ton vlees geproduceerd. Dit is een daling van ongeveer 1,8 procent, ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Zowel de varkens- als de rundvleesproductie daalden, maar er werd wel iets meer pluimveevlees geproduceerd, zo blijkt uit cijfers van Destatis

2,4

procent

minder varkensvlees produceerde Duitsland

Met name de productie van varkensvlees daalde. In het eerste kwartaal zijn 14,6 miljoen varkens geslacht en dit is een daling van 2,5 procent ten opzichte van 2015. De slacht van het aantal in Duitsland gefokte varkens daalde met 3,1 procent, of 428.000 dieren. Er zijn 4,4 procent, of 49.600 varkens, meer geslacht die waren geïmporteerd. In totaal is 1,4 miljoen ton varkensvlees geproduceerd, wat een daling van 34.500 ton, of 2,4 procent, is ten opzichte van 2015.

De oorzaak voor de daling is de daling van de varkens- en rundveeproductie, wat een gevolg is van de lage prijzen waar deze sectoren mee kampen. De varkensstapel kromp hierdoor in december met 2,8 procent. De productie van pluimveevlees steeg daarentegen wel licht.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden