Exceptionele groei verwacht

India ziet varkenssector in Engeland als grote voorbeeld

20 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness

Als poging om de groeiende vraag bij te benen, probeert de varkenssector in India te leren van buitenlandse productiesystemen. Daarom bekeek een Indische delegatie afgelopen week de keuken van de Engelse varkenssector om daar vooral te kunnen leren van genetica, huisvesting en dierwelzijn.

De Britse varkenssector is het grote voorbeeld in India 

De Indische afvaardiging bestond voornamelijk uit overheidsfunctionarissen uit de provincie Punjab, wat grenst aan Pakistan. Deze provincie staat in India bekend als de voorloper op gebied van modernisering van de landbouw. Afgelopen jaar werd in deze provincie als zo’n 76.000 ton geproduceerd, maar dat moet de komende jaren fors meer worden. Zo zijn er verschillende varkensbedrijven, een slachterij en een veevoerbedrijf bezocht. Ook zijn de Indiërs geïntroduceerd met toepassingen als embryo transplantatie en DNA technologie.

Terwijl de Indische varkenssector vooral wil leren van productietechnieken in het buitenland, verwachten de Engelsen te kunnen profiteren van de snelgroeiende vraag in India. De verwachting is dat de Indische vraagvolume in 2020 groter is dan in China, doordat de opkomende middenklasse steeds meer varkensvlees wil consumeren.

Cijfers wijzen namelijk uit dat de vleesconsumptie per jaar met circa 14 procent gaat toenemen. Het is overigens niet de eerst keer dat de Indiërs de Britse varkenssector als leerschool beschouwen. Ook de huidige varkensstapel in India is grotendeels opgebouwd met genetica van Britse komaf.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden