Krapte neemt toe

Duitsland slacht meer geïmporteerde varkens

23 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness

De varkensmarkt staat al enkele maanden in het teken van een krap aanbod. In Duitsland heeft dit geleid tot een daling van het aantal slachtingen en om de slachtplannen nog enigszins gevuld te krijgen, hebben Duitse slachterijen in de eerste vier maanden meer varkens uit het buitenland betrokken. Dit blijkt uit cijfers van het AMI.

7,7

procent

meer geïmporteerde varkens zijn in Duitsland geslacht

In de eerste vier maanden van 2016 zijn in Duitsland 19,7 miljoen varkens geslacht. Dit is een lichte daling van 0,5 procent ten opzichte van 2015. De daling is vooral het gevolg van een kleinere binnenlandse productie, wat er zijn namelijk 7,7 procent meer varkens geslacht die vanuit het buitenland waren geïmporteerd. De ingevoerde varkens waren voornamelijk afkomstig uit Nederland en België. Nederland exporteerde in de eerste 20 weken 1,23 miljoen vleesvarkens naar Duitsland.

Het gemiddelde slachtgewicht steeg in Duitsland met 200 gram naar 94,4 kilo. Door de daling van het slachtcijfer viel de vleesproductie 0,3 procent lager uit. In totaal is 1,86 miljoen varkensvlees geproduceerd in de eerste vier maanden.

Het AMI verwacht dat het slachtcijfer in Duitsland in de tweede helft van het jaar verder afneemt. De reden hiervoor is de sterk gekrompen zeugenstapel. In de laatste maand van 2015 telde Duitsland 4,3 procent minder drachtige zeugen dan in 2014 het geval was. Ook in mei zijn in verschillende deelstaten sterke dalingen van de varkens- en zeugenstapels gerapporteerd. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Minder varkens geslacht in 2023, wél meer export

Analyse Varkens

Verlagen beursprijs varkens onvermijdelijk

Nieuws Varkens

Duitsland slacht dit jaar fors minder varkens

Analyse varkens

Varkensprijs stabiel bij blijvend moeizame afzet

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden