Herstel in zicht

Westfleisch schrijft bloedrode cijfers over 2015

23 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness

Nooit eerder slachtte vleesconcern Westfleisch zoveel varkens als in 2015. Maar ondanks dit record was het netto resultaat van de Duitse slachterij Westfleisch in 2015 een tegenvaller. Door moeilijke marktomstandigheden schreef het derde grootste vleesconcern van Duitsland rode cijfers. Voor 2016 glooien echter lichtpuntjes aan de horizon.

Westfleisch verwacht te kunnen profiteren van de grote vraag naar varkensvlees in China 

In totaal produceerde de Duitse slachtgigant een record van 980.300 ton vlees. Dit is een groei van 3 procent ten opzichte van 2015. Met deze cijfers kon de stijgende lijn van de afgelopen jaren worden doorgezet. De hoge bezettingsgraad brak financieel echter geen potten. Onderaan de streep noteerde het bedrijf een verlies 4,1 miljoen euro. Ook de omzet kromp met een kleine 4 procent tot circa 2,4 miljard euro. De slachterij wijt het tegenvallende resultaat vooral aan de verzadigde varkensmarkt en tegenvallende exportcijfers.

Ondanks een moeilijk 2015 zien de Duitsers de toekomst van de vleesmarkt positief tegemoet. Zo verwacht Westfleisch te kunnen profiteren van kostenbesparingen die zijn doorgevoerd in de afdeling varkens. Daarbij is de export naar China met 80 procent toegenomen en dat geeft ruimte in de vleesmarkt. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Westfleisch boekt extra marktaandeel en winst

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden