Innovaties versnellen

Boehringer neemt Merial over voor 4,7 miljard

28 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Boehringer Ingelheim heeft een overeenkomst bereikt met Sanofi over de aankoop van Merial, de diergezondheidsafdeling van Sanofi. De verwachting is dat de transactie nog voor 2017 wordt afgerond.

Door de overname kan Boehringer Ingelheim de omzet verdubbelen

Aan de overname van Merial hangt een prijskaartje van 4,7 miljard euro. Boehringer is bereid dit bedrag te betalen omdat het dankzij de overname de verkoop van de diergezondheidsafdeling in één klap kan verdubbelen tot 3,8 miljard euro. Sanofi wil van Merial af omdat het zich meer op consumentenzorg wil gaan richten.

Boehringer heeft grootse plannen met de diergezondheidsafdeling van Sanofi. Merial wordt namelijk ondergebracht in een nog op te richten dochteronderneming van Boehringer. In deze onderneming brengt Boehringer ook de consumentenzorg onder.

Op deze manier wil Boehringer meer inspelen op de zorgmarkt, die steeds meer in het teken staat van innovaties. ‘Als een researchgedreven bedrijf verstevigen wij hiermee onze positie voor de toekomst en groeien wij uit tot één van de grootste spelers in de markt voor diergezondheid.

Hoewel het niet als een verassing komt dat de twee partijen een overeenkomst hebben bereikt, heeft het onderhandelingstraject wel geruime tijd geduurd. Boehringer en Sanofi onderhandelen al meer dan zes maanden over de details van de transactie. Ook eventuele bezwaren van de betrokken mededingingsautoriteiten hebben ervoor gezorgd dat het een lang proces is geworden. Boehringer wilde zich ervan verzekeren dat de deal doorgang kan vinden in de VS, dat een belangrijke markt is. Beide partijen zien het oordeel van de mededingingsautoriteiten dan ook met vertrouwen tegemoet.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Rob Fijlstra 12 Juli 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10870419/Boehringer-neemt-Merial-over-voor-4,7-miljard]Boehringer neemt Merial over voor 4,7 miljard[/url]
Ontegenzeggelijk een interessant proces met enorme mogelijkheden en uitdagingen. Mits goed gemanaged helpt het bijeenbrengen van kennis natuurlijk geweldig bij het verbeteren en bedenken van medicijnen. Hierbij past bijzondere aandacht voor het verzoenen van de cultuurverschillen en het beperkt houden van de bureaucratie. Want niet zelden vertraagt schaalgrootte een beslissingsproces. Interessant ook om te zien wat de diverse mededingingsautoriteiten gaan beslissen.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden