Markt verbetert

Denen stellen verwachting over biggenprijs bij

4 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness

De Deense vereniging van varkenshouders heeft de prognoses voor de prijzen van biggen significant verhoogd. De reden hiervoor is de aantrekkende vraag naar biggen, wat te danken is aan de vlotte varkensmarkt.

Door het verassend kleine varkensaanbod en de betere vraag naar varkensvlees vanuit China zijn de varkensprijzen in het tweede kwartaal sterk gestegen. Ook voor het derde kwartaal zijn de vooruitzichten positief. Door de grotere vraag naar varkens en het krappe aanbod komt er voldoende plaatsingsruimte vrij bij mesters. Omdat het vertrouwen is toegenomen wordt de vrijgekomen ruimte vlot volgelegd met nieuwe biggen.

5

euro

hoger dan eerder verwacht noteert de Duitse biggenprijs in het derde kwartaal 

De manier waarop de varkens- en de biggenmarkt zich in het tweede kwartaal ontwikkelden was beter dan de Deense experts hadden verwacht. De biggenprijs lag twee euro hoger dan eerder voorspeld en dus voelt de Deense vereniging van varkenshouders zich genoodzaakt prognoses voor het derde kwartaal aan te passen. De vereniging verwacht dat de Duitse biggenprijs in het derde kwartaal uitkomt op een gemiddelde van 42 euro per big van 25 kilo. Dit is 5 euro meer dan de vereniging eerder voorspelde.

De Deense vereniging plaatst echter wel een kanttekening bij dit goede nieuws. De Deense en Duitse biggennoteringen liggen normaal op een vergelijkbaar niveau, maar de laatste maanden is er kloof tussen beide noteringen ontstaan. Deense biggen zijn in verhouding goedkoper. De vereniging verwacht wel dat het prijsverschil de komende tijd kleiner kan worden als de vraag naar Deense biggen in Duitsland weer toeneemt.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden