Alle seinen staan op rood

Vion snijdt in capaciteit voor varkensprijs

11 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness - 7 reacties

De varkensprijs van Vion bereikt in week 28 het plafond. De notering wordt, in tegenstelling tot de DCA Beursprijs en de Nord/West-notering, niet verder verhoogd. De slachterij geeft aan dat de seinen voor de prijsontwikkeling op rood staan.

De afzet kan de ontwikkelingen op de inkoopmarkt niet volgen

Vion houdt de varkensprijs in week 28 stabiel op 1,63 euro. Het is de derde keer in de afgelopen 10 weken dat Vion afziet van een verhoging. In tegenstelling tot de vorige keren is er dit keer geen feestdag die de markt hindert, maar de vraag- aanbodsituatie. Volgens de slachterij kunnen de afzet op zowel de Europese markt, als daarbuiten, de ontwikkeling op de inkoopmarkt niet volgen.

Onder andere de Verenigde Staten kan het varkensvlees veel concurrerender aanbieden omdat de varkensprijzen in de VS ver onder het niveau van de EU liggen. Ook binnen Europa ziet Vion echter grote verschillen bij de afzet. Zo noteert Danish Crown deze week 1,42 euro, maar inclusief eindejaarsbonus komt dit neer op een prijs van ongeveer 1,52 euro. De forse koersdaling van het Britse pond hindert daarnaast de afzet naar het Verenigd Koninkrijk.

Vion geeft aan dat van deze situatie al een paar weken sprake is op de varkensmarkt, maar dat het krappe varkensaanbod de noteringen op bleef drijven. In week 28 is de rek er echter volledig uit. De seinen voor de prijsontwikkelingen op de internationale afzetmarkten met betrekking tot varkensvlees vanuit Noordwest-Europa staan nagenoeg allemaal op rood. Om tegenwicht te bieden aan de prijskloof verlaagt Vion de slachtcapaciteit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
7 reacties
Ruud 11 Juli 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10870641/Vion-past-capaciteit-aan-voor-stabiele-varkensprijs]Vion past capaciteit aan voor stabiele varkensprijs[/url]
Amper de kostprijs! Varkens gezocht!!
Nu weer kartelvorming om de prijs te drukken!! Wat voor een vertrouwen straalt deze slachterij uit voor de toekomst!?
petri 11 Juli 2016
Typisch een vorm van machtsmisbruik. Maar we trappen er allemaal in. Een hele week geen varken leveren aan Vion is de optie. Wij zijn de baas, niet de slachterij. Ze spelen met de varkenshouders een spelletje en we trappen er keer op keer in. Dus collega's niet leveren een week. ZIjn nog alternatieve slachterijen op de markt ( vrije handel) noemen we dat
Abonnee
sjaak 11 Juli 2016
Wacht eerst woensdag maar eens af wat de zogenaamde alternatieve slachterijen doen.
Als woensdag Duitsland weer verhoogd houden de slachterijen de prijs stabilisering ook niet tegen en zal dit gecorrigeerd worden.
xx 11 Juli 2016
Ze hebben nog niet in de gaten als ze nu minder varkens slachten, dat ze over een tijdje nog meer moeten betalen.
Johan 12 Juli 2016
De eerste 14 dagen lever ik geen varkens af, basta! Wie doet mee? We rekken tot 15 augustus tot iedereen weer uit verlof komt. Dan gaan we weer de hoogte in.
Abonnee
premium pig 12 Juli 2016
de mijne wegen al 100 kg geslacht,wil er wel vanaf!!
Pic 12 Juli 2016
Zo blijkt maar weer, altijd PIC insemineren kun je alle kanten op met de varkens en de Nederlandse slachthuizen bij tijd en wijle omzeilen
Pic 12 Juli 2016
Zo blijkt maar weer, altijd PIC insemineren kun je alle kanten op met de varkens en de Nederlandse slachthuizen bij tijd en wijle omzeilen
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Bij ruim varkensaanbod horen kanttekeningen

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse varkens

Varkensmarkt moet nog even geduld hebben

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden