Trendrapport Varkens & Voer Pro

Varkensprijzen klimmen uit diep dal omhoog

11 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness

2015 was een zeer moeizaam jaar voor de varkensmarkt en ook de eerste maanden van 2016 brachten de nodigde uitdagingen met zich mee. In april begon de varkensmarkt eindelijk wat te herstellen en deze opleving heeft in mei doorgezet. Nu de verschillende noteringen ook in juni zijn gestegen, kan geconcludeerd worden dat de varkensmarkt eindelijk begint op te klimmen uit een diep dal.

Het is aan het krappe aanbod te danken dat de varkensprijzen definitief de koers naar boven in hebben gezet

Het is aan het krappe aanbod te danken dat de varkensprijzen definitief de koers naar boven in hebben gezet. De gestegen varkensprijzen hebben ook een aantrekkende kracht op de biggen- en zeugenprijzen, want deze noteringen trekken zich op aan de varkensmarkt.

Daar waar het aan de opbrengstenkant allemaal wat positiever ontwikkelt, begint de lucht aan de kostenkant te betrekken. Zowel op de voermarkten, als op de mestmarkt beginnen de prijzen te stijgen en zijn de vooruitzichten onzeker.

Naast de varkens- biggen- en zeugenmarkt, gaat het trendrapport Varkens & Voer Pro eveneens in op de ontwikkelingen op de grondstoffenmarkten, de voermarkten, de mestmarkt en de financiële markten.

Insiders van Boerenbusiness met een Varkens & Voer Pro pakket ontvangen maandelijks het Trendrapport Varkens & Voer. Klik hier om het trendrapport van juni 2016 te downloaden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Varkens

Biggenprijs haalt voet van gas in verhitte markt

Analyse Varkens

Varkensprijs knelt teveel om paassprintje te trekken

Analyse Varkens

Biggenprijs trekt nog aan, voorjaarspiek is dichtbij

Analyse Varkens

Varkensmarkt te mat voor nieuwe prijsstijging

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden