Aankoop Paszmark

Nieuwe verovering Agrifirm op Poolse voermarkt

12 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness

Agrifirm heeft een nieuwe verovering binnen op de Poolse mengvoermarkt. De coöperatieve bedrijf heeft het mengvoerbedrijf Pazmark overgenomen, dat zich richt op de productie en verkoop van pluimvee-, varkens en rundveevoeders.

Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Het familiebedrijf Paszmark is gevestigd in Plosnica, nabij Å»uromin. Het bedrijf heeft 29 medewerkers en een capaciteit van 50.000 ton mengvoer. Pazman ligt volgens Agrifirm in het één-na-grootste pluimvee- en varkensgebied in Polen. Ook biedt de locatie volgens het concern toegang tot de belangrijkste rundveeregio in Polen. 

Agrifirm wil groeien in onder meer Centraal- en Oost-Europa

Met de ligging van Paszmark en de spreiding van de drie andere Poolse mengvoerfabrieken van Agrifirm in SzamotuÅ‚y, Margonin en Topola, zet Agrifirm naar eigen zeggen 'een belangrijke stap in de richting van volledig landelijke dekking in de Poolse markt'. Het doel van Agrifirm is om het aandeel op de Poolse voermarkt verder te vergroten.

De overname van Paszmark past volgens het concern binnen de strategie van Agrifirm, die zich richt op haar kernactiviteiten mengvoer, akker- en tuinbouw, co-producten en specialiteiten. Agrifirm zet in op groei van haar buitenlandse activiteiten in onder meer Centraal- en Oost-Europa. 'Met deze overname kunnen we onze strategie verder uitvoeren in een nieuwe Poolse regio, in een voor ons bekende en belangrijke markt', aldus Ton Loman, CEO van Agrifirm. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Dick Hordijk

'Als Agrifirm nu de tering naar de nering zetten'

Nieuws Jaarcijfers

Miljoenenverlies dwingt Agrifirm tot reorganisatie

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Granen

Dit doen de poolprijzen graan bij Agrifirm

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden