Brussel wil eerlijke markten

Observatorium gelanceerd voor de varkensmarkt

15 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De landbouwministers van de Europese Unie hebben tijdens de landbouwraad van maart ingestemd met het oprichten van een observatie-instituut voor de varkensmarkt. Dit instituut moet alle marktontwikkelingen in kaart brengen en analyseren, zodat de markt transparanter wordt en varkenshouders een eerlijkere prijs kunnen verdienen. Het observatorium is vrijdag 15 juli officieel gelanceerd.

Het doel van het observatorium is het verbeteren van de transparantie in de markt. Dit moet producenten helpen bij het inspelen en opvangen van marktontwikkelingen en prijsvolatiliteit. Het observatorium is ingericht als een website. Op vaste momenten worden ontwikkelingen met betrekking tot prijzen, productie en handel en analyses gepubliceerd.

Markten functioneren alleen als iedereen toegang heeft tot dezelfde informatie

De oprichting voor een marktobservatorium is tijdens de landbouwraad van maart voorgesteld. Hogan gaf toen al aan marktwerking als oplossing te zien voor de crisis in de vleessector en dit benadrukte hij nog eens tijdens de lancering van het observatorium. ‘Het is geen geheim dat ik geloof in marktwerkingen en de centrale rol die markten spelen in het creëren van export, banen en winsten voor Europese boeren en bedrijven. Markten kunnen echter alleen functioneren als alle spelers op hetzelfde moment toegang hebben tot dezelfde informatie. Dit observatorium moet hierin voorzien. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Jan 16 Juli 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10870715/Observatorium-voor-de-varkensmarkt-gelanceerd]Observatorium voor de varkensmarkt gelanceerd[/url]
Hoe binnen de eu de prijzen toch uit elkaar lopen op hetzelfde moment. Daar moet toch markt mogelijk zijn?
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden