Privébeslagen opgeheven

Rechter acht Hilckmann niet verantwoordelijk

22 Juli 2016 - 1 reactie

Het beslag dat de gemeente Nijmegen op de privé-eigendommen van de familie Hilckmann had gelegd, is door de Arnhemse rechtbank opgeheven. Volgens de rechtbank mag niet zonder meer worden aangenomen dat de familie bestuurlijk verantwoordelijk is voor de gang van zaken. 

Ook oordeelde de rechtbank dat er vooralsnog onvoldoende feiten en omstandigheden zijn die aannemelijk maken dat de directe en indirecte bestuurders een persoonlijk ernstig verwijt kan worden gemaakt bij het niet nakomen van de afspraken over de bedrijfsverplaatsing en de voorzetting van de activiteiten.

De advocaten van de familie Hilckmann, Sander Drijber en Mirjam Oostendorp, zijn tevreden met de uitspraak. Volgens hen blijkt uit het vonnis dat de gemeente Nijmegen haar boekje te buiten is gegaan met het leggen van beslagen in een zaak waarin de bestuurders persoonlijk niets te verwijten valt. Met name het opheffen van de beslagen ten laste van Franz Hilckmann noemen zij zeer terecht, aangezien deze geen bestuurder meer was en geen enkele betrokkenheid had bij de vastgoeddeal met de gemeente.

We zien dit als opnieuw een goede stap in de richting van een eerlijk en fair oordeel

Ook de bestuurders Dominique en Kathelijne Hilckmann zijn opgelucht over de uitspraak. ‘We zien dit als opnieuw een goede stap in de richting van een eerlijk en fair oordeel over hetgeen er is gebeurd’, aldus Dominique Hilckmann. ‘We hebben er alle vertrouwen in dat in de bodemprocedure ook de overige beslagen die de gemeente heeft gelegd niet houdbaar zullen blijken. We zien wel dat de rechter nog vragen heeft met name met betrekking tot de financiering. De bodemprocedure is de aangewezen plek om daar dieper op in te gaan en een en ander te verduidelijken.’

Slachthuis Nijmegen en Vleeshandel Hilckmann zijn al langere tijd in een juridisch steekspel verwikkeld over een voorgenomen verplaatsing van deze bedrijven naar een nieuw te bouwen locatie buiten de stad. De 27,6 miljoen euro waarvoor de gemeente de opstallen van de bedrijven kocht, mocht contractueel worden aangewend voor de lopende bedrijfsvoering in aanloop naar de bedrijfsverplaatsing. De gemeente betwist dit achteraf. Toen bleek dat als gevolg van sterk verslechterde marktomstandigheden en sterk oplopende verliezen de bedrijven de voorgenomen nieuwbouw niet langer konden realiseren, besloot de gemeente een groot deel van de aankoopsom terug te vorderen. 

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
arjan kok 22 Juli 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10870817/Rechter-acht-Hilckmann-niet-verantwoordelijk]Rechter acht Hilckmann niet verantwoordelijk[/url]
gemeente heeft gewoon duur stukje grond erbij
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Analyse Varkens

Lichtpuntjes varkensmarkt, maar geen jubelstemming

Nieuws Varkens

Minder varkens geslacht in Europese Unie

Nieuws Politiek

Kamer draait slachterijen de duimschroeven aan

Nieuws Varkens

Varkensslachtingen Duitsland nóg verder terug

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief