Daling van de Real en crisis

Brazilië exporteert 63 procent meer varkensvlees

25 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness

De export van varkensvlees in Brazilië is over de eerste vijf maanden van dit jaar explosief gestegen, dat blijkt uit cijfers van het Duitse marktbureau AMI. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar laat de export een plus van 63 procent zien.

Reden voor de stijging is een combinatie van de zwakkere Braziliaanse munt Real ten opzichte van de dollar en de economische crisis in het land waardoor de vraag naar vlees onder consumenten sterk is gedaald. De belangrijkste afnemer van het Braziliaanse vlees is Rusland. Het land is goed voor een afname van een derde van het vlees.

Brazilië profiteert van de veranderde mondiale handelsstromen. Aan de ene kant heeft het voordeel van het handelsembargo tussen Europa en Rusland. En aan de andere kant speelt een nieuwe veterinaire overeenkomst tussen Brazilië en China een grote rol. 

Mede als gevolg van deze veterinaire overeenkomst heeft China zich opgewerkt naar de derde plaats op de lijst van afnemers van Braziliaans varkensvlees. Het land ging van zo goed als geen import naar een afname van 28.800 ton van januari tot en met mei dit jaar. Ook de sterke afname van de eigen productie maakt van China een grote importeur.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden