Na 22 jaar afsluiting

Warme belangstelling voor Aujeszky uitkering

3 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) meldt dat er een warme belangstelling bestaat onder varkenshouders voor de Aujeszky uitkering. Na 22 jaar komt het einde van deze procedure in zicht. Met recht een zaak van lange adem. 

22

jaar

duurde de procedure 

Over de twitter maakt de NVV bekend volop brieven te ontvangen van leden en oud-leden die een beroep doen op de Aujeszky uitkering. Een week eerder deed de organisatie de formulieren op de post die na 22 jaar een einde maken aan deze procedure. 

In totaal is er in de Aujeszky-procedure een schadevergoeding van in totaal 27,6 miljoen euro ontvangen die de NVV onder de leden kan verdelen. Het gaat hier om een vergoeding vanwege de te hoge vaststelling van de tarieven voor enting in de periode 1993 tot 1998.  

Toch komt niet iedereen in aanmerking want de vergoeding betreft alleen de varkenshouders die in 2013 de eerste ZvA-uitkering ontvangen hebben. De personen hebben recht op het deel wettelijke rente. Zoals de zaken er nu voor staan vindt eind augustus de uitkering plaats. Voor die uitkering worden de gegevens van 2013 opnieuw gebruikt.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden