Inside: Varkens en Voer

Zomervakantie deelt tikje uit aan varkensprijs

5 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness - 8 reacties

Het zwaartepunt van de zomervakantie nadert rap en daarmee kan de varkensmarkt weer bijna opgelucht adem halen. Het is nog wel even doorbijten, want qua vraag is het goed te merken dat het vakantie is. Een analyse van de varkensmarkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het merendeel van de prijzen op de varkensmarkt bleef deze week staan. Alleen in Italië dienen hogere prijzen zich aan. Een 1,53 euro per kg voor Reggio Emillia en een 1,47 euro voor Cremona. Daar tegenover staat een lagere prijs in Denemarken. Dit is het land wat het eerst hinder ondervindt van de stroevere ontwikkelingen in China. De prijs gaat van 1,42 euro per kg in week 30 naar 1,40 euro per kg in week 31. 

1,25

euro

per kg voor varkens levend

Dat het even wat minder gaat in China wordt onder meer toegeschreven aan het aanbod vanuit Amerika. Na een boom in de prijzen daar hebben varkenshouders nu weer te maken met lagere prijzen en proberen ze zoveel mogelijk af te zetten in China. Een directe concurrent voor Europa. 

Een slechte timing nu de vleesmarkt in Europa hinder ondervindt van de zomervakantie. Aan de ene kant doordat verwerkers op wat lagere capaciteit draaien aan de andere kant de stroevere vleeshandel. Het is wachten op mooi weer om de handel aan te jagen. Daarnaast viert ook Italië vakantie en dit heeft zijn weerslag op de afzet van hammen, zo klinkt het uit de markt. 

Het zijn enkele drempels waarmee de markt te maken heeft, maar die de stemming in Duitsland er niet minder goed op maken. De internetbeurs bleef stabiel op 1,73 euro per kg. Ook zijn er geluiden richting hogere prijzen volgende week. 

Net even anders is de markt in Nederland. Daar is de stemming net iets minder. Hoewel ook in Duitsland gesproken wordt over een ruimer aanbod van varkens oogt die markt prijshoudender dan Nederland. 

Dat het allemaal iets minder makkelijk is in Nederland en de zaken net wat stroever gaan maakt dat de DCA Beursprijs een klein stapje terug doet. Voor week 32 komt de prijs voor levend uit op 1,25 euro (min 0,01) en voor geslacht 1,57 (min 0,02). 

Tegenover de lagere prijzen voor varkens staat een plus in de prijs van zeugen. Levend komt de prijs uit op 0,85 euro. Een plus van 0,02 euro. Een zelfde toename in de prijs van geslacht. Die noteert 1,16 euro. 

Meer varkensprijzen 

  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden