Inside: Varkensmarkt

DCA BestPigletPrice voor vierde week stabiel

8 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

Het zwaartepunt van de zomervakantie voor de varkensmarkt is in zicht. Ook in de handel van biggen begint het goed voelbaar te worden. Een lichtpuntje hierin zijn de nog altijd goede varkensprijzen. Een korte schets van de biggenmarkt en het effect ervan op de DCA BestPigletPrice.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Onder invloed van de hogere prijzen op de varkensmarkt weten ook de biggenprijzen goed stand te houden, m.a.w. een daling is niet aan de orde. Zo noteerde Nord-West een onveranderde 51 euro per big van 25 kilo.

51

euro

notering Nord-West

Een jaar eerder liet de prijs juist een dalende trend zien. Een ontwikkeling die vaak gezien wordt rond de zomermaanden. De laatste keer dat er in het najaar hogere prijzen voor biggen opgeschreven werden was zelfs in 2013. Toen was week 31 ook het startschot voor een hogere varkensprijs. Wat inhoudt dat de prijs nu nog alle kanten op kan.

In Nederland blijft een stijging van de varkensprijs in deze week echter nog uit, afgaande op de notering van Vion. Die blijft namelijk stabiel op 1,61 euro per kg. Het bedrijf spreekt van een moeizame vleeshandel, maar het vertaalt zich nog niet in een lagere varkensprijs. Wie weet kan het einde van de zomervakantie de handel weer recht trekken.

Rust op de markt en tot nog stabiele varkensprijzen houden de DCA BestPigletPrice voor de vierde week op rij onveranderd op 46 euro per big van 25 kilo.

Meer prijzen

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden