Inside: Varkens & Voer

Varkensprijzen niet in beweging te krijgen

10 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

Op het hoogtepunt van de zomervakantie lukt het de varkensprijzen om goed stand te houden. Tegelijk is daar de lagere biggenprijs van Vion. Boerenbusiness Varkens kijkt naar de ontwikkelingen in de varkensmarkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Donderdag a.s. komt Boerenbusiness met een uitgebreide analyse van de ontwikkelingen in de varkensmarkt. Nu wordt er kort ingegaan op de ontwikkeling van de varkensprijs. Zo bleef de Nord/West opnieuw stabiel op het niveau waar de prijs in week 27 terechtkwam, namelijk 1,66 euro per kg.

1,66

euro

per kg Nord/West

Daarmee komt de hoop op een hogere prijs nog niet uit. Aan de andere kant neemt het gevaar op lagere prijzen snel af nu de zomervakantie alweer deels voorbij is. Het einde van de zomervakantie kan misschien een einde maken aan de moeizame vleeshandel.

De stabiele varkensprijs op de Nord/West vindt navolging door Van Rooi welke de prijs eveneens stabiel houdt op 1,59 euro per kg. Vrijdag volgt weer een veiling.

In schril contrast met de stabiele varkensprijs staat de verlaging van de biggenprijs door Vion. Die daalt met 0,50 euro naar 47,50 euro per big van 25 kilo. Weser Ems houdt de prijs op 51 euro.  

Ten slotte de zeugenprijs. Die bevindt zich voor de tijd van het jaar op een zeer goed niveau. Vion verhoogde zelfs naar 1,06 euro per kg. De Nord/West houdt de prijs vast op 1,16 euro per kg.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden