Inside: Varkens & Voer

Varkensslacht houdt hoger tempo vast

11 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

In Duitsland, Frankrijk en Denemarken blijft het aantal slachtingen van varkens voorlopen op een jaar eerder. Een teken aan de wand dat slachterijen nog steeds voor het tijd van het jaar veel varkens opnemen. Boerenbusiness Varken over de slachtingen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In 2013 bracht Duitsland voor het laatst een dergelijk aantal dieren naar de slacht. Wat niet wegneemt dat ook in 2016 het slachttempo hoog is, want dit is al de vijfde week op rij dat er meer geslacht wordt in vergelijking met het vijfjarig gemiddelde. 

Duitsland bevindt zich in goed gezelschap, want ook in Denemarken blijft het aantal slachtingen aan de maat. Over week 30 komt het aantal uit op 333.626 stuks. Iets minder in vergelijking met de week ervoor, maar een plus van meer dan 16 procent in vergelijking met het jaar ervoor.

Over heel juli komt het totaal uit op 1.330.596 stuks. Een plus van 11 procent in vergelijking met een jaar eerder. Daarmee zet over juli de trend door die het hele jaar al gezien wordt, namelijk een slachttempo boven het vijfjarige gemiddelde. Tel daar de verwachting dat er minder varkens komen in de tweede helft van 2016 bij op en de basis voor een goede varkensprijs ligt er. 

Frankrijk sluit af. In week 31 kwamen daar 365.689 varkens aan bij de slacht. Een stijging in vergelijking met de week ervoor en een plus van 2,77 procent ten opzichte van een jaar eerder. Ook hier wordt boven het vijfjarig gemiddelde geslacht, maar is de voorsprong kleiner dan in Denemarken. 

Frankijk, Denemarken en Duitsland houden het tempo van varkensslachtingen hoog voor de tijd van het jaar. Wat opnieuw niet helemaal strookt met de geluiden over een moeizame vleeshandel en een nog altijd beperkter aanbod van varkens. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden