Inside: Varkens en Voer

Europese varkensprijzen na tijden weer eens stabiel

17 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

De Europese varkensprijzen staan al weken in het teken van stabiliteit. Na moeilijke tijden in 2014 en 2015 en een snelle opleving dit voorjaar lijkt de marktsituatie in Europa eindelijk meer in balans te komen. Ook de verwachtingen zijn positief...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Uitzonderingen daarop zijn echter Nederland en Italië waarvan de notering juist een tegengestelde beweging laten zien, al is de Nederlandse varkensprijs in week 33 niet verder gedaald. Opvallend is dat Italië eind juli vanuit de middenmoot is opgeklommen tot koploper van Europa. Ook deze week kent de Italiaanse varkensprijs weer een verhoging van 2 cent.  

De verwachting is dat de onderkant  van de stabiele prijzen aan de onderkant kunnen blijven leunen op het krappe aanbod van varkens in Europa. De daling van een cent die internetbeurs dinsdag liet zien, hoeft de stabiele handelstemming niet aan te tasten. Het einde van de vakantieperiode in Nederland en Duitsland en dat kan een positieve impuls zijn voor de vleesmarkt. Hierdoor blijven de vooruitzichten redelijk positief.  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden