Dankzij export

Engelse varkenshouders zien marges toenemen

18 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

Varkenshouders in het Verenigd Koninkrijk houden een groter deel van de ketenmarge over dan een half jaar geleden. Het aandeel in de retailprijs steeg van 30 naar 35 procent. Dit is het hoogste aandeel sinds september 2015. 

Maar het is nog steeds een stuk minder dan in het jaar 2014, toen een groot deel van het jaar meer dan 40 procent van de retailprijs naar de varkenshouders ging. De stijging was het grootst in de maand juli, nadat de Britten ervoor kozen uit de Europese Unie te stappen en de koers van het Britse pond kelderde.  

De helft van de export gaat naar China

Het is aannemelijk dat daardoor de export nog meer is toegenomen. De Britse varkenshouderij profiteert volop van de export naar China. Vergeleken met vorig jaar steeg het exportvolume met 80 procent. De helft van al het geëxporteerde varkensvlees gaat nu naar China. Sinds 2012 stijgt de export jaar op jaar. In januari van dit jaar bezocht de Britse minister van milieu, voedsel en platteland, Elisabeth Truss,  China om de handelsbetrekkingen verder te verstevigen.  Het Verenigd Koninkrijk exporteert ook veel naar ierland en Denemarken. De Denen zijn een doorvoerland voor Brits varkensvlees. Als tegenprestatie importeren de Britten veel bacon uit Denemarken. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden