Trendrapport Varkens & Voer

Varkensmarkt vertoont tekenen van stabiliteit

19 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

Nadat dit voorjaar de prijzen op de varkensprijzen flink omhoog schoten, was voorafgaand aan de maand juli vooral de vraag of de ingezette trend in stand kon worden gehouden. Normaal gesproken is de zomerperiode altijd een uitdagende periode, omdat slachterijen doorgaans minder slachten.

In dit trendrapport over de maand juli wordt beschreven hoe de varkensmarkt de eerste maand van de zomerperiode is doorgekomen.

De vooruitzichten op de varkensmarkt blijven redelijk positief

Ondanks dat er in juli geluiden te horen over een ietwat stagnerende, bleven Duitse slachterijen toch flink doorslachten. Daardoor bleef de onderkant van de varkensmarkt in Duitsland stabiel. Ook in Nederland was het beeld overwegend stabiel, waarbij de meeste noteringen een zijwaartse beweging lieten zien. De biggenmarkt kon in de eerste week van juli nog profiteren van de positieve stemming op de varkensmarkt in juni. In de loop van de maand juli zwakte de positieve stemming echter wat af en lieten de ook biggenprijzen zijwaartse bewegingen zien. De zelfde trend is zichtbaar was zichtbaar op de markt van slachtzeugen. 

 Naast de varkens- biggen- en zeugenmarkt, gaat het trendrapport Varkens & Voer Pro eveneens in op de ontwikkelingen op de grondstoffenmarkten, de voermarkten, de mestmarkt en de financiële markten.

Insiders van Boerenbusiness met een Varkens & Voer Pro pakket ontvangen maandelijks het Trendrapport. Klik hier om het trendrapport van juli 2016 te downloaden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden