Insiders optimistisch

Huidige balans op de varkensmarkt is zeldzaam

19 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

De huidige balans op de markt voor varkensvlees is zeldzaam. Dit zegt de Deense marktleider in vlees Danish Crown. Terwijl de slachterijen weer op volle toeren gaan draaien na de vakantierust, zorgt het zomerse weer in Noord-Europa voor extra vraag naar varkensvlees.

‘De prijzen zijn zeer stabiel en met een harmonische ondertoon’, luidt de omschrijving in het marktbericht van Danish Crown deze week. De prijs van Deense slachtvarkens veranderde ondanks het naderende einde van het bbq seizoen niet en de prijs van slachtzeugen steeg. De standaard prijs van Deense biggen daalde minimaal met een paar cent.

Deense slachterijen zien slachtcijfers teruglopen

Het optimisme over de markt voor varkensvlees  kan niet verbloemen dat de miljarden onderneming nog steeds moet saneren, vanwege het jaar op jaar teruglopende aanbod aan slachtvarkens en de hoge lonen. Deze week werd bekend dat de slachterij in Ringsted de avondronde gaat schrappen, waardoor 120 medewerkers op straat komen te staan. Vergeleken met vorig jaar is het aanbod slachtvarkens in Ringsted gedaald met drie procent. In 2015 stabiliseerde het aantal slachtingen tijdelijk. Door de maatregel gaat het aantal slachtingen van 43.000 naar 34.000 per week dalen in de slachterij nabij Kopenhagen op het eiland Sjælland. Ook de capaciteit van de grootste slachterij van Denemarken in Horsens op Jutland is gereduceerd, van 102.000 naar 98.000 slachtingen per week.

Het in 2015 vertrokken Danish Crown directielid Kjeld Johansen kwam vorige week in opspraak toen bekend werd dat hij het grootse vleesconcern van Rusland adviseert. ABH Miratorg is op veel markten concurrerend met Danish Crown, waaronder de Chinese markt. Miratorg is zeer content met de adviesrol van Johansen, die jarenlang het bepalende gezicht van Danish Crown was.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Danish Crown sluit wederom Deense slachterij

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden