Inside: Varkens en Voer

Stabiele varkensmarkt weet zomerdip te overbruggen

19 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

De samenvatting van de varkensmarkt in afgelopen week. Een ietwat ruimer aanbod gecombineerd met een stabiele vraag, waarbij alle partijen redelijk goed worden opgenomen. Uitgaande van het beeld van afgelopen week zitten er echter nog geen verhogingen...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De situatie op de zeugenmarkt komt redelijk overeen met de afgelopen weken. De verhoging in week 32 heeft iets meer aanbod losgemaakt, al is dit nog steeds niet genoeg om de vraag in te lossen. De beursprijs voor geslachte zeugen wordt daardoor voor week 34 met 0,02 euro verhoogt tot 1,18 euro per kilo. Ook levende zeugen plussen 2 cent en staan nu op 0,85 euro per kilo.  

De biggenmarkt heeft het wel iets lastiger gekregen. De Spaanse biggenprijs werd maar liefst met 2 euro teruggeschroefd tot 23,50 per big (20 kilo). Ook in Nederland is de vraag ietwat stroever. Toch zit er nog voldoende energie in de markt die duiden op zijwaartse prijsbewegingen  in week 34. De meningen over de Duitse vraag lopen in de verschillende delen van Nederland wat uiteen. Het gemiddelde daarvan komt uit op een gematigd positieve stemming, waardoor onveranderde prijzen de lijn der verwachting zijn. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden