Inside: Varkens en Voer

Slachtcijfers wijken niet af van vlakke trend

22 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

Ondanks dat slachterijen op vakantieschema’s draaiden, bleven de Nederlandse slachtcijfers in week 32 overeind. Ook in de omringende landen loopt het aantal varkensslachtingen niet nauwelijks, wat betekent dat de doorstroom van vleesvarkens...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In totaal hingen er in Nederlandse slachterijen 371.000 varkens aan de lijnen. Dit zijn 4000 dieren minder ten opzichte van de eerste week van augustus. De afgelopen zes weken vertonen de Nederlandse slachtcijfers sowieso geen gespannen bewegingen en varieerden de cijfers tussen de 267.000 dieren aan de onderkant tot 278.000 varkens aan de bovenkant. De gewichten hebben sinds week 29 wel weer de stijgende lijn te pakken. In week 32 steeg het gemiddelde gewicht met 0,8 gram tot 93,72 kilo.

In Duitsland steeg het slachtcijfer in week 32 nihil. In totaal werden een kleine 10.000 varkensmeer geslacht dan een week daarvoor, dit is een procentuele toename van minder dan een procent. Net als in Nederland vertonen ook de Duitse cijfers een vrij stabiel beeld. Sinds halverwege mei heeft het  Duitse slachtcijfer een duidelijke terugslag gekend. Behalve week 29 is het aantal slachtingen sindsdien niet meer boven de 960.000 dieren uitgekomen en dat geeft een reële weerspiegeling van het krappe aanbod. In tegenstelling tot Nederland is het Duitse gewicht wel lager. In week 32 wogen de Duitse varkens gemiddeld 78 gram minder dan een week daarvoor.

In Frankrijk steeg het aantal slachtingen in week 32 met circa 1000 varkens. Dit betekent dat ook de Franse slachterijen meedoen in de vlakke trend. De afgelopen weken schommelt het Franse slachtcijfer telkens tussen de 360.000 en de 370.000 dieren. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden