Binnen Europa

Export Deense varkenssector verloopt uiterst stroef

25 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

Duitsland is al jaren één van de belangrijkste afzetmarkten van de Deense varkenshouderij. In de eerste vijf maanden van dit jaar heeft de export echter een behoorlijke terugslag gekend en is het handelsvolume van zowel levende varkens als varkensvlees fors teruggelopen.

17 procent minder export naar Duitsland

Dit valt op te maken uit cijfers van het Deense ministerie van landbouw. In vergelijking met dezelfde periode in 2015 is de handel tussen Denemarken en Duitsland met een kleine 17 procent is teruggelopen tot circa 45 duizend ton. Dit cijfer is zowel op vlees als op levende varkens gebaseerd. Ondanks de krimpende cijfers blijft Duitsland nog wel de belangrijkste afzetmarkt van de Deense varkenssector. Van de totale Deense export vindt circa 28 procent alsnog bestemming in Duitsland.

Niet alleen in Duitsland, maar ook in andere Europese landen verloopt de export ronduit stroef. De export van varkensvlees naar Polen  stagneerde met 6,6 procent, terwijl de ook de Italianen minder handel deden met de Denen. Het handelsvolume met Italië kromp met 12,7 procent tot 52 duizend ton. Gelukkig voor de Denen nam de export buiten de Europese grenzen wel toe. In totaal nam steeg de export buiten Europa met 15,7 procent tot 260 duizend ton. Niet geheel onverwacht kon Denemarken, net als andere Europese landen, profiteren van de sterk gestegen vraag vanuit China.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden