Inside: Varkens & Voer

Duitse slachterijen schakelen over naar hogere versnelling

2 September 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De laatste weken was het duidelijk merkbaar dat Europese slachterijen een lager slachttempo hanteerden dan normaliter het geval is. In week 34 was het einde van de vakantie periode duidelijk merkbaar en lag de bezettingsgraad in Duitsland en...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ook het Nederlandse slachtcijfer zit weer in de lift. Ten opzichte van week 33 steeg het slachtcijfer met zes duizend dieren tot 273.000 varkens. Dit betekent dat Nederlandse slachterijen niet mee kunnen met het tempo van de Duitse versnelling. Het aantal slachtingen lag in week 34 ook nog altijd ruim onder het wekelijks gemiddelde van ruim 280.000 slachtingen dit jaar. In Nederland moesten de gewichten wel 5 gram inleveren ten opzichte van week 33. Het gemiddelde gewicht van Nederlandse varkens noteert 93,66 kilo.

Net als in Duitsland nam ook het Franse slachtcijfer een flinke stap voorwaarts. In totaal hingen er 367.985 varkens aan de slachtlijnen, dit zijn 60 duizend varkens meer als in week 33. In Denemarken neemt het slachtcijfer al weken gestaag af. Denemarken heeft flink te kampen met een laag varkenaanbod. Hierdoor zijn ook Deense slachterijen in de problemen gekomen. Recent heeft Danish Crown, één van de grotere slachterijen in Denemarken, een reorganisatie aangekondigd waarbij 120 arbeidsplaatsen op het spel staan.  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden