Inside: Varkens & Voer

Pressie krijgt BestPigletPrice niet van plek

5 September 2016 - Redactie Boerenbusiness

De biggenmarkt balanceert al weken op een gelijkmatig prijsniveau. Ondanks dat in de afgelopen weken de druk - op met name de vrije biggen – iets toenam, kan de DCA BestPigletPrice ook in week 36 overeind blijven, ondanks dat er wel wordt geschaafd aan de onderkant van de markt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ondanks dat de biggenmarkt te kampen heeft met lichte druk, zijn de vooruitzichten voor de rest van de maand september gematigd positief. In de markt leeft de gedachte dat eind september de vraag wellicht nog kan aantrekken, als mesters besluiten om extra biggen op te leggen. In theorie zijn alle varkensplaatsen nog altijd niet gevuld en zeker nu de varkensprijzen al een paar maanden redelijk stabiel zijn, ligt het in de lijn der verwachting dat mesters besluiten om nog eens extra biggen op te leggen. Dit betekent dat de biggenprijzen de ontwikkelingen op de varkensmarkt nauwlettend in de gaten blijven houden en dat de bewegingen op de varkensmarkt ook bepalend zijn voor de richting die de biggenprijzen kiezen.

Wel moet vermeld worden dat sommige handelaren zich zorgen maken om de kwaliteit van Nederlandse biggen. Hier en daar zijn geluiden te horen dat Duitse mesters meer uitwijken naar bijvoorbeeld Denemarken, omdat Nederlandse biggen niet altijd conform afspraak worden geleverd. Duitse afnemers krijgen nog te vaak biggen die ruim onder de 25 kilo wegen. Handelaren merken dat het enthousiasme voor Nederlandse biggen onder Duitse afnemers minder is geworden en dit kan de biggenexport naar Duitsland bemoeilijken. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden