Seizoensinvloeden op komst

Danish Crown waarschuwt tegen teveel varkens

9 September 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Danish Crown, de grootste varkensslachter in Denemarken, verwacht toenemende druk op de Europese vleesmarkt in het verdere verloop van 2016. Ondanks het fraaie septemberweer nadert de herfst met rasse schreden, waardoor de vleesconsumptie waarschijnlijk een terugslag kent.

Aanbod van hammen kan snel toenemen 

Wanneer de herfst haar intrede doet, heeft dit ook gevolgen voor de vleesconsumptie in Europa. Volgens Danish Crown is er geen sprake van een sterk dalende trend, maar vaak wordt er in herfst- en wintermaanden minder vlees geconsumeerd dan in de zomermaanden doorgaans het geval is. Hierdoor kan er in de komende maanden een overvloed aan bijvoorbeeld hammen en schouderstukken ontstaan. Zeker ook omdat het aanbod van slachtvarkens in Europa voelbaar begint toe te nemen.  

‘Momenteel neemt het aanbod van vlees steeds meer toe, wij beginnen dan ook steeds meer weerstand in de markt te voelen’, aldus Soren Tinggaard, exportdirecteur bij Danish Crown. Volgens Tinggaard is de stemming in de vleesmarkt overwegend optimistisch, omdat de WTO onlangs bekend maakte dat het Russische boycot onwettig is. Toch laat de zegsman van Danish Crown weten dat er geen wonderen moeten worden verwacht en dat de Russische grens zomaar ineens weer opengaat.

Wat eveneens niet meewerkt is de toenemende concurrentie voor de export naar China. Verschillende Europese slachterijen lieten deze week weten dat de export naar China minder soepel verloopt. Door de hoge productiecijfers in de VS en Canada is er meer concurrentie gekomen op de Chinese markt en dat beginnen Europese exporteurs steeds meer te merken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Johan 12 September 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10871466/Danish-Crown-waarschuwt-tegen-teveel-varkens-in-EU]Danish Crown waarschuwt tegen teveel varkens in EU[/url]
Heel die varkenshandel hangt maar aan een haartje vast. Indien China van het toneel mocht verdwijnen, dan wordt gans de sector onmiddellijk gewurgd en waarschijnlijk nog harder dan weleer. En in vergelijking met de kosten die voortdurend stijgen, is de opbrengst er echt niet zoveel op vooruit gegaan. Enkel voldoende om eens boven water te komen en naar adem te happen, meer niet. Het lijkt erop dat we gedoemd zijn om te verdrinken. Enkel het juiste tijdstip weten we niet.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

Nieuws Halfjaarcijfers

Lege slachthaken en lagere winst bij Danish Crown

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden