Kansen voor export

In China is er ook een flink tekort aan pluimvee

15 September 2016

Niet alleen varkensvlees, maar ook pluimveevlees is booming in China. De Chinese pluimveehouderij is flink gekrompen en daardoor is import noodzakelijk om de binnenlandse tekorten aan te vullen en dat is een opsteker voor de handel in pluimveevlees, eieren en fokmateriaal. Dit meldt Global Meat News op basis van een Rabobank rapport.

Aanzienlijk minder pluimvee in China

De verwachting is dat de pluimveeproductie in China met maar liefst 15 procent gaat teruglopen in de komende twee jaar. Van deze trend kunnen pluimveevleesexporteurs als Argentinië, Brazilië, Rusland en Polen flink van profiteren. Door de Chinese vraag gaan wereldwijd de pluimveeprijzen waarschijnlijk ook een opleving krijgen. De Rabobank verwacht dat vooral in Brazilië behoorlijke ruimte vrijkomt voor prijsverhogingen, al kunnen andere markten waarschijnlijk ook profiteren.

In China zelf zitten de pluimveeprijzen inmiddels op een behoorlijk hoog niveau. Door de tekorten en de hoge prijzen ruiken Chinese pluimveehouders  hun kansen en daarom importeren de Chinezen momenteel fokmateriaal met als doel om het aanbod weer te laten corresponderen met de vraag. De afgelopen jaren stagneerde de invoer van fokmateriaal met maar liefst 50 procent. De reden dat de handelsstromen vertraging opliepen, kwam vooral door vogelgriep in de VS en in een aantal EU landen.  

Door de Chinese importdrang is het volgens Rabobank aannemelijk om te verwachten dat ook de productieketen een moderniseringsslag gaat maken. Dit betekent dat er voor Europese en Amerikaanse machinefabrikanten volop kansen liggen op de Chinese markt.  

Regenradar
Powered by Agroweer
Mestverwerkingsplicht 2021-Intensieve veehouderij

Aangeboden door accon■avm

Mestverwerkingsplicht 2021-Intensieve veehouderij

'Kuikens doden niet meer nodig met Ella’

BB TV Wouter Bruins - In Ovo

'Kuikens doden niet meer nodig met Ella’

Schouten moet documenten fipronil toch vrijgeven

Nieuws Pluimveehouderij

Schouten moet documenten fipronil toch vrijgeven

Kipster-oprichter vindt ook missie bij Dier&Recht

Nieuws veehouderij

Kipster-oprichter vindt ook missie bij Dier&Recht

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief