Inside: Varkens & Voer

DCA BestPigletPrice op eigen kracht naar boven

19 September 2016 - Redactie Boerenbusiness

Nu de varkensprijzen sinds week 36 in een stroomversnelling zijn geraakt, zit er ook meer energie in de biggenmarkt. De plussen die de varkensprijzen maken medio september weten te maken, zijn echter niet weggelegd voor de biggennoteringen, maar dat weerhoudt de biggenmarkt niet om op eigen kracht naar boven te kijken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De biggenkoppels die de afgelopen weken werden opgelegd, worden logischerwijs in januari aan slachterijen afgeleverd. Traditioneel gezien doen varkensprijzen in januari vaak een stapje terug, waardoor mesters, vanuit strategisch oogpunt, in de periode eind augustus en begin september terughoudender zijn om extra biggen op te leggen. Voor de maand februari hebben mesters echter meer vertrouwen en daarom is het volgens ingewijden reëel om te verwachten dat vraag naar biggen in de komende weken gaat toenemen.  

Met deze reden in het achterhoofd kan de export naar Duitsland in de komende weken ook een versnelling bijschakelen. Handelaren merken nu al dat de export naar Duitsland beter is dan de afgelopen weken. Ondanks dat de vraag prima is en de vooruitzichten positief zijn, bleef de Duitse biggenprijs voor week 37 nog wel onveranderd staan (met een trendmelding voor week 38 van onveranderd) op 51 euro per big. In Nederland is in week 38 echter wel ruimte voor een verhoging en daarom stijgt de DCA BestPigletPrice met 0,50 euro tot 46 euro per big. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden